dimarts, 3 de setembre del 2013

Vampirestat: els vampirs també han tornat de vacances

    


     Aquesta entrada és un altre parèntesi en el meu blog (1). No té res a veure amb el seu guió general, però val la pena deixar-la aquí per si algú pot necessitar la informació que comparteixo 

     Durant el mes d’agost, els habitants de Vampirestat van deixar el meu blog tranquil. Però el dia 1 de setembre, vaig experimentar un atac sense precedents.

     La primera vegada que em van entrar, em va inquietar el nom d’aquesta font de trànsit. Com molt bé indica, es tracta de vampirs informàtics. Piquen a la teva porta moltes vegades, volen que els deixis entrar: o sigui que, mort o morta de curiositat, clickis al damunt de la seva font de trànsit per tal de veure qui són aquests admiradors fervents del teu blog. Si ho fas, pots tenir problemes. Si obres la porta de casa teva (o la finestra) a un vampir, també en pots tenir. Als éssers humans ens atrau el mal, si no com s’explica l’èxit de la serie Crepuscle? Com s’explica que el Compte Dràcula, segons la narració de Bram Stoker, aconseguís la confiança cega de la pobra Lucy?


    Els habitants de Vampirestat, no són pas gaire romàntics. Si caus en els seus paranys no aconseguiràs la vida eterna convertit o convertida en un vampir. No volen la teva sang, sino les teves dades (que per a algú pot ser el mateix).  Per si de cas, no et deixis  seduir i no clickis al damunt de la seva font de trànsit.

Nota: 

4 comentaris:

  1. Es d'agrair aquest advertiment, perquè encara que estiguis alerta, sempre et pots despistar i deixar seduir per un llop, però que sap disfreçar-se molt bé de be. I la veritat es que son força enotjosos. No obstant, els internautes tampoc som tan tontos com per deixar-nos caure a la primera de canvi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo hi vaig caure, al principi. No en tenia ni idea d'aquestes coses. Per sort, no s'em va obrir cap pàgina. Poc després, ja vaig saber de què anava. A la feina ens han entrat a l'ordinador tot tipus de "bitxos": troians, virus, hackers que m'han agafat el compte de correu... L'any passat vam patir el virus del doble accent i el que ens va fer riure més:"el virus de la policia". Afortunadament, els vam poder eliminar bastant facilment. Poc després, van enxampar els malfactors que l'havien inventat. Era tota una xarxa internacional organitzada.

      Elimina
  2. Aquest vampirs ens han reventat totes les estadístiques del blog. I encara continuen quan gairebé fa un any que el tenim obert. En un principi estavem molt contents per l'augment tan "significatiu" que teniem dia rera dia de visites, l'estrany era que sempre hi havi aaquest vampir. Vàrem cercar informació i va quedar clar que aquesta adreça es un cercador robotitzat que res de bo por oferir-nos. També ens van dir que no és pot evitar que entrin, el que no s'ha de fer mai, com molt bé dius, és clicar a la seva adreça. Nosaltres hem pogut averiguar la seva procedència, ens arriba d'USA.
    Ara ja tenim clar, quina mena d'amic teníem a nord-américa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquests moments hi ha una altra http que entra als blogs, es diu ourmeet. Aquesta vegada, es tracta d'una pàgina de pornografia. Si clickes la seva web, pot ser que robin les adreces del teu correu electrònic per enviar spam. De fet, això és el més corrent. Introdueixen un troià al teu ordinador a través del correu, i un cop dins, ténen la porta oberta al teu ordinador. També poden piratejar els numeros de compte bancaris que feu servir. En fí, que res de bo. De tant en tant Google els barra el pas, però quan ho ha fet, s'inventen una altra plataforma per actuar.
      Sort, i moltes gràcies pel comentari.

      Elimina